't Zwervertje

Dierbenodigdheden

Voeding vormt samen met water en lucht de basis van het bestaan voor elk levend wezen.

 

Een gezonde hond kan met goede passende voeding gezond en evenwichtig opgroeien en oud worden. 

Dat geldt ook voor honden die niet altijd gezond zijn. In veel gevallen wordt de mindere gezondheid namelijk veroorzaakt door niet passende voeding.  

En zelfs honden die geregeld last hebben van een mindere gezondheid (door bijv. ouderdom of lichamelijke gebreken) kunnen een waardevol leven leiden door de voeding aan te passen aan de behoeftes van de hond.

Het is daarom van essentieel belang dat een hond passende voeding krijgt. Passend bij het ras, geslacht, leeftijd, bouw, leefomgeving en leefwijze.

Een veel voorkomend fenomeen is dat een hond het na een tijdje "minder goed doet" op een bepaalde soort voeding. Dit wordt naar mijn mening vaak veroorzaakt door het langdurig onvoldoende aanwezig, of langdurig in overmaat aanwezig zijn van bepaalde stoffen in de voeding. Ook zijn er vaak "kleinere" problemen die niet aan voer gerelateerd worden zoals bijv.  huid- en vacht problemen, jeuk, oorinfecties, slechte ontlasting, etc. 

Als uw hond kleine of grote problemen heeft met zijn of haar gezondheid neem dan gerust contact met mij op voor advies, inmiddels zijn al vele klanten u voorgegaan, in verreweg de meeste gevallen met goede tot zeer goede resultaten!


 Vlees Brok Blik